Mobile Talks et convida a la reflexió l’intercanvi de coneixements al voltant dels reptes que planteja la transformació digital.
T’apropem als experts internacionals més destacats i et proposem un nou marc de debat i interacció que et permetrà afrontar el repte digital amb garanties.
T’hi apuntes?
El 5G transformarà la manera en què milions de persones, organitzacions i dispositius es connectaran, serà la nova base dels desenvolupaments del Internet de les Coses, els vehicles automatitzats, les cases connectades i les ciutats intel·ligents.
Quan parlem de tecnologies emergents, el blockchain i la intel·ligència artificial són algunes de les més rellevants a nivell de negoci i cultura, però pel sector públic també és clau. Les dues tecnologies han despertat un gran interès a tots els nivells de les administracions, tant en l’àmbit més local com nacional.
La digitalització s’està convertint en un factor decisiu de la transformació de la indústria i l’augment de la competitivitat en el S.XXI. En aquest context, el sector requereix una transformació i aquesta ha d’estar vinculada a les noves tecnologies emergents. Per aquest motiu, la pròxima sessió de Mobile Talks profunditzarà amb representants de la indústria sobre quin és el nou perfil dels consumidors energètics del s.XXI, les noves oportunitats i reptes de la digitalització del sector energètic.
Quins són els beneficis que assegura el nou reglament per als ciutadans? En aquest Mobile Talks els assistents podran conèixer com el RGPD garanteix la privadesa de les activitats online dels habitants de la Unió Europea (UE) i els protegeix dels interessos comercials de grans companyies que operen a la Xarxa.
Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de Barcelona Tech City, organitza la segona edició de Mobile Talks ‘Tendències Tecnològiques’, jornada dissenyada específicament després de Mobile World Congress, per reflexionar sobre les tecnologies més destacades al congrés mundial de mòbils. La sessió comptarà amb un panell d’experts que debatran sobre l’actualitat i els reptes de la indústria actual després de l’esdeveniment.
Del 26 de Febrer a l’1 de Març Mobile Talks és suma a la celebració del Mobile World Congress a partir de la iniciativa “Congress Experience”, un conjunt de trobades entre professionals digitals que tindrà lloc al stand del Mobile World Capital Barcelona com a part de l’experiència de la visita a l’espai en el GSMA Mobile World Congress 2018.
Els dispositius mòbils s’han posicionat com l’eix central de l’estratègia de comunicació digital de les empreses gràcies a l’elevada penetració dels smartphones i les tablets. Analitzar els efectes d’aquest fenomen, és un dels principals objectius a debatre en el pròxim Mobile Talks Café.
El següent Mobile Talks tractarà sobre com les companyies afronten la lluita pel talent digital.Tenim l’equip adequat per executar la nostra estratègia? On el podem aconseguir? Com gestionem el talent i com el podem mesurar? Estem conduint correctament la cultura digital? Mentre tot això està succeint, les empreses estan vivint un ampli conjunt de canvis en la capacitació, retenció i fidelització de nous perfiles amb competències digitals.
En aquesta sessió es debatrà sobre el capital humà i les capacitats necessàries a les organitzacions per fer front a la quarta revolució industrial.
N’hi ha una quantitat molt elevada de dades distribuïdes per tot el món i, diàriament es continuen generant encara més intercanvis i fluxos de dades en el sector de la salut. La necessitat de trobar la manera més apropiada i eficaç d’aprofitar tot aquest volum d’informació ens apropa a l’arribada del Big Data i les seves aplicacions. Aquest Mobile Talks pretén identificar com les dades de la salut estan transformant la indústria en els següents àmbits: gestió, promoció, prevenció i assistència sanitària.
La consolidació de la connectivitat mòbil i l’experiència digital han transformat els hàbits de consum dels nostres clients. Cada vegada més, els usuaris demanden serveis a cop de clic. L’economia digital ens porta, com a conseqüència, cap a nous models que generen experiències diferents de consum caracteritzades pel “aquí-ara-per a mi i els meus”.
La irrupció de la digitalització en les nostres vides, l’aparició de noves tecnologies i la seva alta capacitat canviant, ens obliga a viure en un procés constant d’adaptació a nous models econsociales. Però, Som conscient de quant ens afecta? Estem preparats per fer-li front?
Adrià Batlle va exercir de director executiu de mVenturesBcn, “la unitat de negoci” de Mobile World Capital dedicada a les inversions. El projecte se centra en accelerar i invertir en startups i empreses de gran potencial tecnològic amb alt creixement europeu. mVenturesBcn també es dedica a incubar startups que neixen en centres d’investigació tecnològica. Prèviament, Adrià Batlle va ser el director executiu de 4 Years From Now, l’esdeveniment més gran pels emprenedors a nivell global que se celebra en el marc del Mobile World Congress i que va reunir a més de 15000 assistents en la seva última edició
Tot i que és llicenciat en Ciències de la computació, la seva carrera professional ha estat sempre relacionada amb estratègies de negoci i innovació per grans corporacions. Va començar la seva trajectòria com assistent de recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya, on va obtenir alguns crèdits per el seu PhD en Intel·ligència Artificial. També és professor de diversos Màsters en innovació de models de negoci i emprenedoria, i mentor de diverses startups del sector de la tecnologia digital.
Adrià Batlle treballa actualment com a Venture Builder Director a InnoCells
Matemàtic, enginyer i doctorat en mecànica de fluids, Aleix Valls va iniciar la seva trajectòria professional en el camp de la investigació a l’International Center for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) de la Universitat Politècnica de Cataluña (UPC), tasca que va desenvolupar entre els anys 2000 y 2004. Durant aquesta etapa també va iniciar la seva vinculació amb Compass Ingeniería y Sistemas, on va exercir de project manager fins el 2006.
Entre 2006 i 2012, Valls va treballar per diverses empreses i projectes vinculats a la consultoria estratègica. El gener de 2006 es va incorporar com a associat senior a The NODE Company, empresa de serveis d’innovació. Entre 2008 i 2010, Valls va treballar a LOOP Consultancy, on, com a senior manager, es va responsabilitzar de l’oficina de Dubai i de la gestió del desenvolupament de negoci per tota la regió del nord d’Àfrica i Orient Mitjà. El juliol de 2010, Aleix Valls va passar a exercir de manager per la consultora Accenture, on va liderar projectes de consultoria estratègica en diversos sectors.
Claudia de Antoni és la directora d’inversions a Londres, de Virgin Management Group, la family office de la família Branson i propietària de la marca Virgin Airlines.
Claudia és la responsable de les oportunitats d’inversió del grup, en indústries i geografies diferents. És una gran entusiasta del món de les finances corporatives i té una especial passió per les inversions. En particular, té predilecció per les inversions que es troben en fase inicial, ja que segons el seu criteri, serveixen com a potencial d’innovació per al desenvolupament del grup.
Claudia es va unir a Virgin Management Group en 2013, just després d’estar tot un any creant el seu propi negoci d’e-commerce, i viure de primera mà l’experiència de ser emprenedora. Abans de començar la seva carrera com a emprenedora, va estar treballant com a inversora d’equitat privada a Arcapital, Venture Capital, durant cinc anys. Prèviament també va estar diversos anys com a professional del sector de la banca d’inversió, a la firma Morgan Stanley, a Londres i Nova York.Claudia és llicenciada en finances corporatives per la Universitat de Bocconi, Milà.
Jens Pippig is the Founder & Managing Director of the ProSiebenSat.1 Accelerator. Before that he was leading the Group’s strategy department. Prior to that, Jens spent eight years at McKinsey & Company in Berlin and specialized in e-commerce, private equity, and retail. He also founded two successful companies in the field of market research and employer branding in Sweden. Jens studied economics at Witten/Herdecke University where he obtained his PhD. He also studied business administration and economics in Stockholm and at Harvard.
Actualment, Edouard Rozan, Director General de Idneo Ventures, el fons de capital risc de Ficosa. Té un perfil emprenedor, amb alta experiència en projectes relacionats amb startups tecnològiques.
Va participar en la creació de la nova companyia de Fractus S.A i Ficosa International, SA: Advanced Automotive Antennas, la creixent i rellevant startup tecnològica europea de la indústria de les telecomunicacions. Avui en dia, el principal negoci de Ficosa Advanced Communication, Wireless BCN and Social & Beyond in Wayra, i de Teraki in Hub: Raum, l’acceleradora alamana de la indústria de les telecomunicacions.
Col·labora i participa en acceleradores rellevants com Wayra (Telefonica), Startupbootcamp, BMW startup Garage, Airbus Bizlab, i Challenge Up (Cisco, Intel, Deutsche Telekom Programme.
Edouard té especial interès per el IoT (Internes de les coses), les tecnologies Wireless, el Big Data i la col·laboració amb models econòmics. La seva residència es troba entre Barcelona i Berlín.
Fabian Simmer té 33 anys, va néixer a Àustria però ha estat vivint a Espanya des dels 3 anys. Simmer és Chief Digital Officer a SEAT des de fa 9 anys. És responsable dels cotxes connectats i futurs conceptes de mobilitat urbana on també lidera la transformació digital de la companyia.
President de RocaSalvatella, despatx de consultoria de negoci amb oficines a Barcelona, Madrid i Bogotà especialitzat en la transformació digital de les organitzacions, els seus processos i models de negoci.
Amb més de vint anys d’experiència en direcció d’empreses, creació de projectes a Internet i exploració del potencial a les xarxes, és un expert en la transformació digital i el seu impacte en entorns personals, professionals i empresarials. Ha estat triat, el 2013 i 2014, pel diari El Mundo un dels 25 espanyols més influents d’Internet.
Forma part de diferents consells assessors i consells d’administració, la seva opinió ha estat requerida en comissions governamentals, manté seccions estables a la premsa i ràdio, i es convidat habitual com expert en diferents cadenes de televisió. El 2010 la patronal empresarial el va premiar com el millor conferenciant de l’any.
És arqueòleg especialitzat en Paleolític Inferior llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per ESADE. És professor convidat a múltiples centres universitaris i escoles de negoci.
Gregor és cofundador i responsable de BMW Startup Garage, la incubadora per startups d’automoció en fase inicial del grup BMW. The Garage ajuda a startups amb tecnologies que poden transformar o fer avançar significativament el sector de l’automoció. Prèviament, Gregor va ajudar a crear BMW Innovation Worlds. Anteriorment, Gregor va iniciar diverses companyies de software a Silicon Valley i a Europa. I abans de ser emprenedor, havia treballat a IDEO (Palo Alto), i a Roland Berger Strategy Consultants (Alemanya)
Guillermo Sánchez Vega és periodista senior al diari Cinco Días, el diari econòmic del Grupo Prisa. Va estudiar traducció ( per alemany i rus) abans de llicenciar-se en Periodisme. També ha treballat per la cadena de ràdio Cadena Ser. A Cinco Días, ha cobert diferents àrees com serveis financers i mitjans de comunicació abans d´unir-se al web del diari com editor i social media strategist.
Salvador és un emprenedor que va co-fundar Altac l’any 2003, una empresa especialitzada en noves tecnologies informàtiques aplicades al disseny i estudi de nous materials de construcció com les torres solars CSP o xemeneies.
Des de llavors, sempre ha estat en posicions d’alts càrrecs relacionats amb l’enginyeria en grans corporacions com per exemple: The Celsa Group”, una de les 4 empreses líder europees del mercat de la siderúrgia.
Des del maig del 2016, Salvador és director d’Innovació a Celsa Group. És el màxim responsable de “Ingenium”, un programa d’acceleració que tracta de conduir la transformació industrial del plom a través de la innovació en l’emmagatzematge d’energia, traçabilitat en la cadena de subministrament, el reciclatge de subproductes i l’“smart steel” (acer intel·ligent)
Salvador és graduat Enginyeria Civil per la Universitat Politècnica de Catalunya i té un MBA per IESE Business School.
Jaime García Cantero és analista independent, mentor a Founder Institute, professor a EOI i conseller a diverses startups. García Cantero va ser director d’anàlisis a IDC, i anteriorment havia treballat com a consultor estratègic a McKinsey & Co. Va estudiar enginyeria a la UPM de Madrid i a KTH (Estocolm), i ha fet realitzat estudis de postgrau a la Universitat de Stanford. Actualment és director de continguts de El País RETINA.
Javier Plaure es va incorporar a Telefónica al maig del 2011 i va ser nomenat CEO de Telefónica Open Future_ en 2014. Telefónica Open Future_ és la divisió que reuneix tots els programes d’innovació que existeixen dins del Grup Telefónica. La proposta inclou iniciatives com Amerigo Funds, una xarxa de 6 fons de capital risc que fins avui han invertit en 60 startups; Telefónica Ventures, un fons corporatiu de capital risc que inverteix a escala mundial en empreses que s’ajusten a les activitats globals de la companyia; programes d’acceleració com Wayra i els espais de treball de TOF, una sèrie d’instal·lacions de coworking creades en col·laboració amb partners públics o privats.
Javier va començar la seva carrera a BBV en 1991. Abans d’unir-se a Telefónica, era propietari i administrador de la seva empresa de gestió d’actius, així com una firma de consultoria especialitzada en M&A. Després de treballar a Beta Cabdal, es va unir a Salomon Brothers.
Jonathan és Director d´Inversions a Castrol innoVentures l´equip de desenvolupament estratègic i inversió corporativa de la divisió de lubricants de BP. Jonathan es va unir a BP el 2012, després d’ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en fons de capital risc de corporacions i altres entitats en les que va estar des de finals dels anys 90. Prèviament va treballar a l´empresa britànica QinetiQ, a la fundació alemanya Carl Zeiss, això com a soci del braç inversor a UK-US. Al llarg de las seva carrera s´ha desenvolupat en sectors com les ciències socials , software, sensors i materials avançats. Jonathan es va graduar summa cum laude amb un Doctorat en Químics en la Universiat de Oxford.
Josep Maria Boixeda de Miquel és enginyer de telecomunicacions, llicenciat en ciències físiques i té un Master en Computer Sciences i Business Management amb més de 30 anys d’experiència en Telecomunicacions i Sistemes d’Informació. Actualment és director d’Estratègia, Tecnologia i Innovació en Sistemes d’Informació del Grup Gas Natural Fenosa. Prèviament a la incoporació al Grup Gas Natural, Josep Maria va ser director general d’Origin Technologies, Chief Information Officer a Philips Electroncs. També compta amb una gran trajectoria profesional a grans empreses empreses del sector, com Merck i IBM.
Els principals interessos de la Prof. Prats són els processos d’emprenedoria i desenvolupament que inclouen la identificació, avaluació i implementació d’oportunitats, de qualsevol sector. La seva feina se centra en el desenvolupament d’estratègies i sistemes que ajudin a les corporacions a aconseguir els seus objectius amb un creixement sostenible. D’altra banda, també treballa en la identificació dels factors clau perquè grans corporacions del sector de serveis puguin construir i gestionar els seus recursos de manera eficient.
La Prof. Prats va ser nominada per Kuffman Emerging Scholar; per la seva vocació pel treball i per les seves publicacions en diaris i mitjans internacionals, dirigits tant a professionals com a la comunitat acadèmica. També ha estat autora de materials acadèmics i ha fet diverses contribucions en llibres de gran referència en l’àmbit de l’emprenedoria.
La Prof. Julia Prats imparteix cursos a l’IESE, d’emprenedoria, estratègies de creixement i una gran varietat de programes “MBA” i “International Executive Courses”. Esporàdicament, també imparteix classes a la Universitat “The Wharton Business School” (USA), “IPADE” (Mèxic), INALDE (Colòmbia), i en “The University Àsia Pacific” (Filipines), entre d’altres.
La Prof. Prats és consultora de diverses corporacions de serveis i firmes d’alt creixement a nivell europeu. També forma part de diverses organitzacions sense ànim de lucre.
Katherine és Directora d’innovació i projectes a Amadeus IT Group. Nascuda als EEUU, és trilingüe en anglès, castellà i alemany. El seu paper com a directora d´innovació i projectes és estar a la vanguardia de la innovació i portar aquesta visió a l’organització i projectar el futur dels viatges. Té experiència com a emprenedora, empresària, ha treballat en xarxes d’inversors i fons de capital risc, i compta amb més de 20 anys d’experiència en IT (informàtica).
Abans de la seva carrera amb startups, Katherine va enfocar-se en el desenvolupament de negocis en posicions de molta de responsabilitat a la firma Compaq Computer, tant a la seu central europea com a la filial del Regne Unit. El 2013 Katherine va fundar el fons de capital risc, amb la idea de realitzar les primeres dues inversions en els 5 primers mesos. Actualment, la seva cartera té inversions arreu del món.
Cofundador d’H-FARM Ventures, Maurizió Rossi és un apassionat de l’estil de vida de les persones i la influencia de la tecnologia en la seva vida quotidiana. Rossi és un dels pioners al món de les Startups i Venture Capitals a Itàlia i compta amb més de deu anys d’experiència en el sector. Entre els anys 80 i 90 va treballar en la indústria de la moda liderant el procés d’internacionalització del seu negoci familiar, Rossimoda. Entre 2003 i 2004, va dur a terme el llançament de yachtworld.com i boats.com, dos dels principals portals de venda online del sector nàutic, en el sud d’Europa i el Mediterrani. Actualment Maurizio està al càrrec d’H-FARM, iniciativa que ajuda a emprenedors a impulsar la creació de projectes per simplificar el procés de digitalització de companyies tradicionals.
Nuria is an industrial engineer, specialized in chemistry. She also has a Master in Management of Business by Universitat Politècnica de Catalunya and the École Polytechnique in Paris.
He began his professional career in the pharmaceutical sector in areas of quality and R&D. After to this, she developed various management tasks in pharmaceutical, food and electronic sectors.
In 2007 she created a food engineering specialised in strategic advice in the areas of production, environment internationalization, quality and R+D, from whom she became a business partner and general director until 2013.
In June of 2013 she assumed the leadership of the programme “Catalunya Emprèn” with the aim of promoting and coordinating the Government’s entrepreneurship policy of the Government. On 2016 she was named General Director of Industry, a position that she combines with the role of CEO of ACCIÓ since October of 2014. Under his direction, ACCIÓ has driven the binomial innovation-internationalization as a strategy to reinforce the competitiveness of the company and has turned on the Catalonia brand Trade
Emprenedor de referència en el segment d’empreses tecnològiques, és expert en innovació digital, prototipat i transformació digital. Així mateix desenvolupa i gestiona projectes d’alt impacte estratègic per a organitzacions mitjançant l’assistència tècnica i execució dels mateixos en l’àmbit i la innovació i la comunicació acostant a grans companyies al model d’innovació que apliquen les startups líders del mercat.
Actualment col·labora també com a assessor en diferents organitzacions entre les quals es troben entitats bancàries, administracions i projectes solidaris. És Enginyer Industrial i té estudis en ESADE. A més, ha cursat el Executive Program for Growing Companies a la Universitat de Stanford a Califòrnia i és Diplomat pel Entrepreneurship Center del MIT (Massachussets).
Durant quatre anys, Xavier Servat ha estat al càrrec de posicions directives a Fluidra, la multinacional espanyola dedicada al desenvolupament d’aplicacions sostenibles per l’ús de l’aigua.
Des del 2014, Xavier Servat és el responsable de “Fluidra Accelera”, una de les acceleradores industrials d’Espanya, centrades en la tecnologia i l’aigua. La seva missió és doble: complementar la seva innovació interna buscant emprenedors que puguin liderar els projectes de R+D i com buscar inversors externs per finançar aquests projectes.