Mobile Talks

Mobile Talks

5G i societat connectada: la revolució que ens espera

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


5G i societat connectada: la revolució que ens espera

21 Febrer 2019
12:00 h - 13:30 h
Impact Hub Governador - Madrid

El 5G transformarà la manera en què milions de persones, organitzacions i dispositius es connectaran. Aquesta tecnologia impulsarà la creació de nous mercats, el desenvolupament de productes i serveis, i l’optimització de processos productius. Així mateix, l’última generació de comunicacions mòbils és una baula imprescindible en els sistemes de planejament urbà que consolidarà l’ideal de les Smart Cities.

La cinquena generació de tecnologies de banda ampla mòbil serà la nova base dels desenvolupaments del Internet de les Coses, els vehicles automatitzats, les cases connectades i les ciutats intel·ligents. La tecnologia 5G està plena de potencial per la velocitat a la que permet navegar. En dispositius mòbils, promet ser fins a 100 vegades més ràpida que els sistemes actuals, amb estàndards de velocitats de descàrrega mínimes de 20 Gbps, 10 Gbps de pujada i una latència de 4 ms.

No obstant això, i com passa davant de qualsevol revolució, el 5G ve acompanyat de nous reptes de seguretat per a les persones i les corporacions que han de tenir en compte i gestionats per part d’empreses, usuaris i reguladors.

En aquest Mobile Talks, representants dels grans actors d’aquesta tecnologia es trobaran en una taula rodona per presentar l’estat de situació del 5G a Espanya i Europa, debatre sobre els reptes i les oportunitats d’aquesta tecnologia i construir una visió clara del futur que espera a les nostres ciutats, el sector productiu i la societat.

Speakers

Thandi Demanet
Analista de negocis del "Ioé & Digital Ecosystem Program" del TM Fòrum

Thandi Demanet és l’analista de negocis del “Ioé & Digital Ecosystem Program” del TM Fòrum, associació global líder d’indústries dedicada a promoure la col·laboració entre companyies de serveis digitals i proveïdors per maximitzar l’impacte del negoci de les comunicacions. En el seu treball, analitza les principals oportunitats i reptes de l’economia en xarxa, i promou la col·laboració dels líders de les indústries a nivell global, per facilitar el seu èxit comercial conjunt. És una apassionada del potencial de la IOT i les tecnologies per a millorar la vida de les persones i del món en què viuen.

Somaya El Marrakchi
Cap de xarxes d'Ericsson a Ibèria i Marroc

Somaya El Marrakchi és la cap de xarxes per Ericsson a Ibèria i Marroc, responsable d’assegurar l’èxit dels clients de la cartera de Xarxes i Serveis Gestionats d’Ericsson a Telefónica Global, Espanya i Portugal. El seu enfocament actual és “L’evolució Tecnològica cap al 5G”, donant suport als clients en el viatge de transformació digital. És llicenciada en Enginyeria de Telecomunicacions per l’Institut Nacional de Publicacions i Comunicacions de Rabat (Marroc) i l’Institut Nacional de Comunicacions d’Évry (França).

Federico Ruiz
5G National Observatory Program Manager

Federico Ruiz és el director de l’Observatori Nacional del 5G, entitat que té la missió de promoure el coneixement i la difusió d’aquesta tecnologia al llarg del territori nacional. Tenint en compte que Espanya és un dels països líders en aquest camp, presentarà els objectius tant de l’Observatori com, també, del Pla Nacional d’Implementació del 5G i els beneficis per a la ciutadania i el conjunt de l’economia espanyola i europea.

Michele Zarri
Director Tècnic de GSMA

Michele Zarri és director tècnic de GSMA on treballa en tecnologies avançades i 5G. Es va graduar en enginyeria de telecomunicacions a la Universitat de Pisa (Itàlia) i va completar els seus estudis al King’s College de Londres (Regne Unit). Abans d’incorporar-se a la GSMA, va treballar per a Deutsche Telekom on va acumular més de 15 anys d’experiència en estandardització de tecnologies mòbils. També va exercir com a president de grups de treball, tant a 3GPP com a GSMA.

Gerard Vidal
CSO de Enigmedia

Doctor en Física. Msc en sistemes complexos i Msc en EE Enigneering. Més de 25 premis i reconeixements. Més de 20 publicacions científiques en revistes internacionals. Professor visitant a la Universitat de Navarra i Universitat de Mondragon. És l’expert acreditat espanyol a ISO SC27/WG2 (Grup de treball de Seguretat Tècnica / Criptografia i mecanismes de seguretat). Editor en normes i documents ISO, a càrrec dels criteris de selecció per incloure nous mecanismes de seguretat en el procés d’estandardització ISO. Membre fundador de l’Organització Europea de Ciberseguretat, que informa a la Comissió Europea. Membre de la Junta Directiva de l’Organització Estàndard Espanyola (UNE).

On

Impact Hub Governador - Madrid
Governador, 26. 28014 Madrid