Mobile Talks

Mobile Talks

Els reptes digitals de l’energia del s. XXI

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Els reptes digitals de l’energia del s. XXI

13 Juny 2018
9.30h - 11.30h
Movistar Centre

La digitalització s’està convertint en un factor decisiu de la transformació de la indústria i l’augment de la competitivitat en el S.XXI. Al mateix temps, els reptes ambientals als quals s’enfronta la societat actualment demana d’accions com la promoció d’una indústria baixa en carbó que pugui permetre fer un pas endavant cap a una societat sostenible.

En aquest context, el sector requereix una transformació i aquesta ha d’estar vinculada a les noves tecnologies emergents, ja que representen una oportunitat per tots els agents implicats en aquesta indústria, entre els quals es troben, investigadors, empresaris, responsables de definir les polítiques energètiques, i en general, per a tota la societat.

La pròxima sessió de Mobile Talks profunditzarà de la mà de representants internacionals del sector – serveis d’energia, proveïdors de tecnologia i operadors de telecomunicacions – quin és el nou perfil dels consumidors energètics del S.XXI i identificaran les noves oportunitats i reptes de la digitalització del sector energètic.

Per aquest motiu, durant la sessió els experts respondran a les principals qüestions que estan abordant aquesta indústria i la seva necessària transformació:

– Quines són les barreres per a la digitalització de les infraestructures i els mercats energètics?

– Quin és el nou rol del consumidor d’energia i quina és la seva rellevància en la presa de decisions?

– Com la tecnologia pot canviar el sector de l’energia?

– Quines són les sinergies entre les xarxes de telecomunicacions i d’energia?

– Quins són els principals camps d’investigació que requereix la digitalització energètica.

Speakers

Emilio Rousaud
CEO de Factorenergia

Nascut a Barcelona l’any 1966, Emilio Rousaud Parés és Soci Fundador i Director General de Factorenergia, la primera empresa comercialitzadora d’electricitat i gas nascuda en un mercat liberalitzat.

Juntament amb altres dos socis, Rousaud va fundar l’empresa l’any 1999, després de deixar el càrrec de Director Financer del Grup Batis, que ocupava des de 1993. Actualment combina la direcció de Factorenergia amb la vicepresidència de la patronal catalana PIMEC. També és membre del Comitè d’Agents de Mercat del Mercat Español de l’Electricitat, sent impulsor i membre fundador de l’Associació de Comercializadores Independents d’Energia (ACIE), de la qual actualment és vicepresident 2º i és vicepresident de l’associació catalana Grup de Gestors Energètics (GGE).

Per altra banda, es professor associat de la Universitat Pompeu Fabra en assignatures vinculades a l’àrea de màrqueting de la facultat de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Després de les eleccions del 18 de juliol de 2015, Rousaud s’incorpora a la Junta Directiva del FC Barcelona com a vocal. Emilio Rousaud es llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE, llicenciat en Direcció i administració d’empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Assessoria i Gestió Tributaria (AGT) per ESADE.

Santiago Cascante
Head of Innovation at Global Infrastructure & Networks – ENEL

Santiago Cascante Nogales és Responsable d’Innovació d’Enel per a la Línia de Negoci Global d’I & N. El seu treball es centra en el desenvolupament de Models d’Innovació Oberta en ecosistemes empresarials interns i externs. Tot just  entrar a la companyia, va liderar el canvi de model corporatiu d’innovació en el negoci de distribució d’alt voltatge a Espanya i Amèrica Llatina. Aquest rol va implicar el desenvolupament de models de cooperació amb els Centres Nacionals de Recerca, associacions estratègiques i organismes de finançament, així com la gestió del portafoli de desenvolupament del Projecte d’Innovació. Més tard es va convertir en el Responsable de nous models comercials entorn a l’e-mobility.

Cascante ja havia adquirit una important experiència professional en el sector energètic internacional abans d’unir-se a Enel, col·laborant amb grans companyies com Siemens i Schneider Electric i treballant en projectes internacionals en el camp de la tecnologia de xarxes intel·ligents, i gestionant el desenvolupament de nous models comercials. Va néixer a Barcelona l’any 1976. És Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona, ​​amb un Màster en Gestió de Projectes per la Universitat Ramon Llull de Barcelona i un altre Màster en Administració d’empreses per la Edinburgh Business School, Universitat Heriot Watt. També té una àmplia experiència com a conferenciant en diverses escoles de negocis.

Oriol Gavaldà
CEO d'Aiguasol

Oriol Gavaldà és enginyer industrial, economista i màster en energies renovables. Actualment és el gerent d’Aiguasol, i porta més de 18 anys al sector de les energies renovables i l’eficiència energètica.

Es va unir a Aiguasol l’any 2006 després d’aconseguir una experiència d’alt nivell en projectes d’electrificació rural amb energies renovables. Ha treballat com a enginyer de camp en múltiples projectes d’execució d’energies renovables i d’eficiència energètica, així com en consultories, especialment en el sector industrial i el sector terciari. Alguns dels projectes en què ha treballat han estat nZEBs i xarxes de districte intel·ligents que han rebut premis i reconeixements nacionals i internacionals (Premi Endesa a la Promoción Residencial Más Sostenible 2011, Premi European Heat Pump City of the Year 2014). Ha estat responsable de recerca i desenvolupament d’Aiguasol, participant en diferents tasques de l’agència internacional de l’energia (Task 44-45 SHC-IEA)

José Luis Domínguez
Responsable del grup Power Systems (IREC)

José Luis Domínguez-García va ser investigador visitant de l’Institut d’Energia, de la Universitat de Cardiff i de la Universitat de Strathclyde, a Glasgow, Regne Unit, l’any 2011 i el 2016, respectivament. L’any 2010, es va unir a IREC com a investigador, i actualment exerceix el càrrec de Responsable de Power Systems Group. La seva labor es centra en la integració de la xarxa de fonts d’energia renovables, xarxes intel·ligents i microxarxes. Participa activament i coordina diversos projectes industrials i de recerca centrats en la integració de xarxes d’energies renovables, electrònica de potència i l’ús de tecnologies TIC per a l’expansió de la xarxa intel·ligent.

Oliver Pozo
Director del Hub Digital de Siemens (Siemens South-West Europe )

Oliver és actualment el Director del Hub Digital de Siemens a Barcelona, centrant-se en el lliurament de solucions digitals per a clients d’energia en el sud-oest d’Europa. També col·labora amb universitats i startups a Barcelona per enfortir encara més les ofertes digitals en Siemens en anàlisis de dades i intel·ligència artificial.

Va començar a treballar per Siemens en 2002 i ha exercit diferents funcions a Europa i Estats Units dins de Siemens Energy i Siemens Management Consulting. Oliver té un Mestratge en Ciències de la Universitat de Stanford en Aeronàutica i Astronáutica, i una Llicenciatura en Ciències en Enginyeria Aeroespacial de la Universitat de Texas a Austin. Mentre va estar en Stanford, Oliver va col·laborar amb la NASA com a Líder d’Operacions Satelitales en el projecte BioNanoSat.

Manel Sanmartí
Director de Desenvolupament i KTT a IREC

Manel Sanmartí és Enginyer Industrial Energètic per la Universitat Politècnica de Catalunya i Master en Empresa Tecnològica per l’IMD, Lausanne, Switzerand. Té més de 20 anys d’experiència liderant i participant en projectes d’I + D nacionals i internacionals en el camp dels sistemes d’energia i en grans instal·lacions científiques internacionals com LHC o ITER.

Es va unir a IREC l’any 2011 centrant la seva recerca en sistemes d’eficiència energètica, edificis i comunitats com a Cap de l’àrea de recerca d’Enginyeria Elèctrica i liderant el programa Barcelona Fusion. També lidera la Comunitat d’Energia RIS3*CAT, un Pla d’Acció de 10 MiEuro per desenvolupar i millorar la competitivitat del sector energètic a Catalunya. Recentment ha estat nomenat Director de Desenvolupament Coporatiu i Director de Transferència de Coneixement i Tecnologia a l’ IREC.

On

Movistar Centre
Carrer de Fontanella, 2 Barcelona

Amb la col·laboració de: