Mobile Talks

Where emerging tech meets government: Blockchain & AI

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Where emerging tech meets government: Blockchain & AI

13 desembre 2018
17:30h-19:30h
CCCB (Sala Mirador)
Quan parlem de tecnologies emergents, el blockchain i la intel·ligència artificial són algunes de les més rellevants a nivell de negoci i cultura, però pel sector públic també és clau. Les dues tecnologies han despertat un gran interès a tots els nivells de les administracions, tant en l’àmbit més local com nacional. Per aquest motiu, els actors públics estan interessats en l’impacte transformador i la disrupció que el blockchain i la IA tindran en el seu lloc de treball, concretament en termes de prestació de serveis públics, automatització del treball, identitat i privacitat, presa de decisions, seguretat i formulació de polítiques. Tanmateix, el blockchain i la intel·ligència artificial encara tenen un llarg camí que consolidar abans de viure la seva integració total en totes les operacions del govern. Tot i així, alguns departaments d’innovació pública ja estan testejant prototips, proves de concepte i aplicacions que utilitzen aquest tipus de tecnologies per potenciar serveis públics de major qualitat.
A més a més, l’ús d’aquestes tecnologies obligarà als governs i administracions a assumir nous rols i prioritzar en nous reptes com la coordinació de les investigacions científiques, el desenvolupament del talent, la inversió en programes i habilitats educatives, facilitar l’adopció del sector privat, presentar noves regulacions ètiques i construir una infraestructura digital segura. La propera edició de Mobile Talks analitzarà aquests reptes i explorarà les oportunitats el blockchain i la IA poden aportar al sector públic. Digital Future Society, programa de Mobile World Capital, aproparà els representants més destacats de l’àmbit de la tecnologia i la societat per compartir el seu expertise amb aquest tipus de tecnologies i la seva visió de futur en referència als serveis públics a l’era digital.

Speakers

Boyd Cohen
Cofounder i CEO a Iomob
Boyd CohenPh.D., és un profesional de l'estratègia urbana enfocat a les àrees de la innovació urbana, emprenedoria, ciutats intel·ligents i Internet de la mobilitat. Ha publicat 3 llibres (Climate Capitalism, 2011; The Emergence of the Urban Entrepreneur, 2016; Post-capitalist Entrepreneurship, 2017). És professor a l'Escola de Negocis EADA i membre de la Universitat de Singapur de Ciències Socials en el seu grup Fintech i Blockchain. L'any 2017 va ser cofundador d'Iomob, una startup de blockchain que busca descentralitzat el sector de la movilitat al proporcionar un protocol obert per Internet of Mobility (IoM). També lidera l'Aliança Blockchain Cities. Participa com a ponent regularment en conferències sobre ciutats intel·ligents i mobilitat arreu del món i participa en els mitjans de comunicació. Recentment va ser nomenat expert convidat a CNBC.
Christina Patsioura
Senior Analyst a GSMA Intelligence
Com analista d'investigació seniorChristina està liderant la investigació de tecnologies emergents dins de GSMA Intelligence i està desenvolupament una investigació prospectiva en l'àmbit de la transformació de la indústria TMT i l'ecosistema digital. Christina ha elaborat informes recentment sobre IoT i Blockchain, dispositius 5G, mobilitat intel·ligent i intel·ligència artificial per xarxes futures. Habitualment participa amb la indústria a partir d'esdeveniments on és ponent o moderadora. Alguns dels esdeveniments anteriors han sigut Mobile World CongressBlockchain World ExpoIoT Tech Expo i LPWA London. Christina té un Màster en Enginyeria Mecànica i està especialitzada en Enginyeria Industrial per part de la Universitat Tècnica Nacional d'Atenas.
Alex Puig
Chief Technology Officer a Caelum Labs
Alex Puig es enginyer de software I+D i emprenedor tecnològic. Degut al seu interès per les criptomonedes va fundar el Digital Currency Summit, una conferència que té per objectiu debatre sobre l'impacte econòmic del blockchain i les tecnologies descentralitzades a la nostra societat. Les seves àrees d'interès són el BlockchainDAGSelf Sovereign IDs, Zero Knowledge Proof i Tokenomics.  
Ulises Cortés
Responsable de l'equip d'investigació d'Intel·ligència Artificial i Relacions Institucionals al Barcelona Supercomputing Center (BSC)
Ulises Cortés és catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1982 (com a professor des de 1988 i com a catedràtic des de 2006) treballant en diferents àrees de la Intel·ligència Artificial (AI) en el departament de Software, on s'inclou l'adquisició de coneixement, per la formació de conceptes en sistemes bats en el coneixement així com en l'aprenentatge automàtic i els agents autònoms intel·ligents. Des de 2017, el professor Cortés és el director científic del grup d'Intel·ligència Artificial d'Alt Rendiment en el Centre de Supercomputació de Barcelona. Des de 1989, el professor Cortés i el seu grup han estat implicats en treballar entorn de la Intel·ligència Artificial i Ciències Ambientals, concretament a les plantes de Tractament d'Aigües Residuals amb el suport de CICyT i CIRIT i la Unió Europea.
Carina Lopes
Responsable del Digital Future Society Think Tank a Mobile World Capital Barcelona
Carina Lopes treballa a Mobile World Capital Barcelona dirigint l'estratègia i supervisant el treball del Think Tank, una iniciativa central del programa Digital Future Society (DFS). Amb el suport de divuit organitzacions internacionals, el DFS Think Tank és un projecte transnacional que té per objectiu la posada en marxa del servei, la conservació i la interconnexió de la investigació, l'intercanvi de coneixement i la promoció dels reptes ètics, legals i d'inclusió que sorgeixen del disseny, l'ús i el govern de tecnologies digitals. Anteriorment, va treballar com a Manager de d-LAB Program, on es responsabilitzava de la seva estratègia i gestió l'any 2016. Durant l'última dècada, s'ha especialitzat a aprofitar el desenvolupament tecnològic per aconseguir un canvi urbà i impacte social treballant tant amb governs locals com amb emprenedors socials per accelerar la implementació i el creixement de solucions tecnològiques. Anteriorment, a la vegada que treballava a Citymart (2012-15) va treballar en projectes d'innovació amb ciutats com Barcelona, Moscou i Atenes, equips de governs locals als Estats Units, Sud-àfrica, Japó i Brasil, i amb la iniciativa 100 ciutats resilients (Fundació Rockefeller). També ha recolzat el Comitè de Cultura Agenda 21 de l'associació mundial més gran de ciutats i governs locals (CGLU) en temes culturals, de governança urbana local i desenvolupament econòmic. Té un doctorat en Estudis Culturals (2016) del Goldsmiths College de la universitat de Londres.

On

CCCB (Sala Mirador)
Calle de Montalegre 5, Barcelona