Mobile Talks

Què canviarà la nova llei de protecció de dades?

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Què canviarà la nova llei de protecció de dades?

23 maig 2018
9.30h - 11.30h
Movistar Centre
El proper 25 de maig entra en vigor el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Aquesta llei substitueix l'actual normativa vigent i proporciona un enfocament unificat per a la protecció de dades i la privacitat a tota Europa, afectant tant a empreses com a ciutadans. Amb el nou RGPD els usuaris tornaran a tenir el control sobre les seves dades personals i, les entitats hauran de seguir unes directrius concretes a l'hora d'allotjar, tractar i explotar les dades. Quins són els beneficis que assegura el nou reglament per als ciutadans? En aquest Mobile Talks els assistents podran conèixer com el RGPD garanteix la privadesa de les activitats online dels habitants de la Unió Europea (UE) i els protegeix dels interessos comercials de grans companyies que operen a la Xarxa.
Durant la sessió es reflexionarà sobre el consentiment explícit de l'ús de les dades per part dels usuaris, així com de la comesa pel qual van ser recaptats. L'aplicació del nou reglament afectarà a totes les empreses, independentment de la seva grandària i sector d'activitat i obligarà a repensar la forma en què les organitzacions de tota la UE aborden la privadesa de les dades. No et perdis la propera sessió de Mobile Talks per aprofundir sobre els canvis que hauran de realitzar les entitats per respondre al nou reglament i conèixer el seu impacte en l'àmbit empresarial i social.

Speakers

Javier Creus
Fundador a Ideas for Change i creador de @Pentagrowth. Copromotor de Saluscoop.
Javier Creus és considerat un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre l'economia col·laborativa, els models de negoci oberts i P2P, la innovació ciutadana i la societat xarxa. És autor de l'informe Pentagrowth, les cinc palanques del creixement exponencial. Anteriorment, ha estat planificador estratègic en publicitat, cofundador de la incubadora d'empreses Digital Mood i de l'espai multidisciplinari @kubik, i professor de màrqueting de serveis a ESADE. Coautor del llibre “No Somos Hormigas” (ed. Debat 21001) i Conseller de Ouishare.
Itziar de Lecuona
Subdirectora de l'Observatori de Bioètica i Dret de la UB
Itziar de Lecuona és doctora en dret i bioètica per la Universitat de Barcelona. Professora Lectora del Departament de Medicina i sotsdirectora de l'Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona. És membre del grup de recerca consolidat "Bioètica, Dret i Societat" de la Generalitat de Catalunya i de la Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona A més, és coordinadora del Màster en Bioètica i Dret i codirectora del Màster en Alimentació, ètica i dret de la Universitat de Barcelona. És membre del comitè de bioètica de Catalunya, del Comitè d'ètica de recerca de l'hospital clínic de Barcelona i del comitè de bioètica de la universitat de Barcelona. Participa en diversos projectes competitius de R+D+I europeus i nacionals. Forma part del consell assessor sobre els aspectes ètics, jurídics i socials de EITHealth, de la Unió Europea i de la iniciativa big data COE Barcelona.
Jesús Martrat
Soci de l'Àrea de Privacitat de RCD – Rousaud Costas Duran.
En Jesús és advocat mercantilista especialitzat en la privacitat i la protecció de dades. Compta amb més de 20 anys d'experiència en l'assessorament jurídic en temes corporatius i estratègics, com contractes de llicència i similars, fusions i adquisicions (M&A) i els seus processos d'integració, compliance, etc. així com en totes les operacions de negoci. També ha estat responsable de privacitat i protecció de dades, i membre de comitès corporatius com els de prevenció de riscos laborals i medi ambient i de farmacovigilància i de Qualitat. En Jesús disposa d'una llarga experiència en protecció de dades i seguretat de la informació i durant més de 5 anys ha sigut el responsable de la protecció de dades en un grup internacional.
Sabina Guaylupo
Directora de privacitat i protecció de dades a Inmark Europa
Sabina Guaylupo, advocada especialitzada en Dret de les Noves Tecnologies. Sabina compta amb una llarga experiència en el camp de la privacitat i protecció de dades així com en el camp de la Propietat Intel·lectual, principalment a l'àrea de desenvolupament de programació i transferència de tecnologia. En els últims 15 anys Guaylupo ha col·laborat en diversos projectes de R+D+i finançats per la Comissió Europea, especialment en el sector TIC, encarregant-se de l'anàlisi del compliment legal dels mateixos i definint procediments de compliance. És membre de diferents iniciatives i plataformes tecnològiques com PLANETIC, BDVA, DESCA. A més, és membre de l'Associació Professional Espanyola de Privadesa (APEP).
Dr. Oleguer Sagarra
Co-founder i leading Data Scientist a Dribia Data Research
Oleguer Sagarra és cofundador de Dribia Data Research, consultora especialitzada en innovació de dades, on també treballa com a leading Data Scientist. És el coordinador tècnic de DECODE, un consorci europeu que té com a objectiu permetre que els ciutadans recuperin la propietat de les seves dades personals. Sagarra té un doctorat en ciències de la xarxa i mobilitat humana per la Universitat de Barcelona, amb una estada al MIT treballant en solucions de mobilitat compartida urbana, i un Màster en física computacional per a la UPC. Els seus temes de recerca inclouen Ciència Ciutadana, sistemes complexos, mobilitat i sincronització. També té experiència en formació d'equips com a atleta i entrenador d'hoquei herba al FCBarcelona.
Lluis Sanz
Delegat de Protecció de Dades a l'Ajuntament de Barcelona
Lluís Sanz, Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Diplomat en Funció Gerencial en les Administracions Públiques per ESADE. Actualment ocupa el càrrec de Delegat de Protecció de Dades a l'Ajuntament de Barcelona, on ha realitzat la major part de la seva trajectòria professional en càrrecs directius lligats a la gestió de la informació corporativa, l'administració electrònica i les "smarts cities", durant els últims 30 anys. És vocal per designació del Parlament de Catalunya en el Consell Assessor de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i coordinador del grup de treball sobre la implantació del RGPD en les Aa.ll entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, així com de diversos Consells i Comissions Administratives en matèries de societat de la informació, privadesa i Noves Tecnologies.
Mara Balestrini
CEO a Ideas for Change i cofundadora de SalusCoop.
Mara Balestrini és investigadora d'interacció entre humans i ordinadors (Human Computer Interaction) i experta en estratègia tecnològica. És directora executiva a Ideas for Change, un think tank per a l'assessorament de ciutats, empreses i institucions en matèries sobre innovació, estratègies obertes i col·laboratives, tecnologia cívica i creixement exponencial (veure els marcs @Pentagrowth i @The Bristol approach). També és Investigadora Senior del Fab Lab Barcelona on coordina Making Sense, un projecte europeu que busca empoderar als ciutadans a través de la fabricació digital personal aplicada al disseny de sensors ambientals, i cofundadora de SalusCoop, la primera cooperativa espanyola per a dades de salut dels ciutadans. Balestrini codirigeix el Master in Design for Emergent Futures de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya. Va obtenir un doctorat en informàtica de l'Institut de recerca col·laborativa d'Intel sobre ciutats connectades sostenibles en el University College de Londres.

On

Movistar Centre
Carrer de Fontanella, 2 Barcelona