Mobile Talks

Mobile Talks

Ciutats intel·ligents 5G: la transformació que ve

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Ciutats intel·ligents 5G: la transformació que ve

16 Juliol 2019
9:30 h - 11:30 h
Movistar Centre - Barcelona

En 2050, gairebé el 70% de la població mundial viurà en ciutats, segons un estudi d’EY. Persones que necessitaran habitatges, llocs de treball, serveis i infraestructura per a les poblacions creixents. En aquest context, la transformació digital de les ciutats en nodes veritablement connectats i intel·ligents passa pel 5G, una tecnologia que realment pot millorar la qualitat de vida de milions d’habitants.

Es projecta que, per a finals de 2024, el 5G arribi a gairebé la meitat de la població mundial i 125.000 milions de sensors i dispositius de IOT (Internet de les Coses) a les nostres cases, automòbils i oficines. Això es traduirà en entorns radicalment nous en què viurem i treballarem.

Estructures autònomes que podrien recopilar enormes quantitats de dades i compartir-les amb altres de forma instantània, creant així una malla funcional de sistemes integrats on tots aprenen a través dels altres.

Parlem de transport, governança, gestió d’aigua o de residus que funcionaran com eixams intel·ligents i canviaran la forma en què experimentem la tecnologia. Sobre això parlarem en aquesta sessió de Mobile Talks, centrada en els beneficis sense precedents per a ciutadans, empreses i ciutats que portarà el 5G en el marc de les ciutats intel·ligents i també en els reptes, oportunitats i possibles riscos que es plantegen.

Speakers

Pipo Serrano
Periodista, cap de Digital, Estratègia i Contingut a Broadcaster

Pipo Serrano és periodista de ràdio, televisió i periodisme digital, ha dirigit estratègies i transformacions digitals a grans redaccions i mitjans de comunicació, incorporant noves narratives i cobertura digital, a més de Mobile Journalism (Mojo), àmbit en que és un dels pioner a Espanya. Ha estat reconegut per l”European Digital Mindset Awards 2018″ amb el premi “Millor treball periodístic sobre transformació digital”.

És autor de dos llibres sobre transformació digital i MoJo, és professor de “Periodisme digital” en el “Màster de Periodisme BCN NY”, de la Universitat de Barcelona i la Columbia Journalism School. També és professor associat a la Universitat de New Haven, on imparteix periodisme digital per a estudiants nord-americans a Barcelona.

Arnaud Grignard
Investigador científic, MIT Media Lab - CityScience

Arnaud Grignard és un informàtic especialitzat en la modelització de sistemes complexos i la visualització de la informació. És doctor en informàtica per la universitat Pierre et Marie Curie-UPMC i científic investigador al grup de recerca City Science del MIT Media Lab. Des del 2011, Grignard és un dels principals desenvolupadors de la plataforma GAMA, un entorn de desenvolupament de modelització i simulació.

Actualment, treballa en diferents projectes, la majoria relacionats amb el projecte CityScope, desenvolupat i desplegat a les diferents ciutats de la xarxa CityScience mitjançant una visualització interactiva i basada en agents multinivell. Desenvolupa una nova metodologia d’interacció i col·laboració integrada al marc de MIT CityScope, una plataforma basada en dades que simula els impactes d’intervencions sobre ecosistemes urbans abans del disseny i execució de detalls.

Juanjo Hierro
Chief Technology Officer de Fiware Foundation

Juanjo Hierro és director tècnic de tecnologia (CTO) de la Fundació FIWARE i president del comitè tècnic de FIWARE, una iniciativa de codi obert que té com a missió construir un ecosistema obert i sostenible entorn dels estàndards de plataformes de programari públics, lliures de drets i implementació que facilitin el desenvolupament de noves aplicacions intel·ligents en diversos sectors. La plataforma FIWARE combina components que permeten la connexió a Internet de les coses amb la gestió de la informació de context i els serveis de Big Data al núvol.

A més, treballa en connexions amb organitzacions i iniciatives rellevants, inclosos organismes de normalització, per impulsar l’adopció de FIWARE a nivell mundial.

Pontus Westerberg
Director de l’oficina del programa ONU-Habitat a Espanya

Pontus Westerberg és gestor de projectes relacionats amb la innovació, les tecnologies digitals, la participació pública i el disseny urbà a UN-Habitat, el programa de les Nacions Unides per a ciutats sostenibles. Des del 2012 és el responsable de Block by Block, un programa que utilitza eines digitals per a la participació pública en projectes de disseny urbà en més de 35 països.

És llicenciat en Economia i Desenvolupament Internacional i té un màster en Mitjans Globals. Abans d’entrar a l’ONU, va treballar durant 10 anys al sector de les ONG. Recentment ha creat un informe sobre com la tecnologia de realitat mixta habilitada 5G pot fer que el disseny urbà sigui més inclusiu, ha produït un estudi sobre la innovació urbana en economies emergents i ha assessorat el Govern de Rwanda en matèria de ciutats intel·ligents.

Cristina Garrido
Directora d'Innovació i Estratègia en Anteverti

Cristina Garrido és la directora d’Innovació i Desenvolupament Estratègic en Anteverti, on assessora a ciutats i empreses privades per desenvolupar els seus plans d’innovació i estratègics. També és Co-curadora dels esdeveniments relacionats amb l’Smart City Expo World Congress organitzats a l’estranger, i dirigeix ​​el bloc Cities To Be.

La seva experiència se centra en com la innovació pot ser una eina per al desenvolupament estratègic sostenible de les ciutats i altres ecosistemes. Té més de 15 anys d’experiència treballant amb governs, empreses y organitzacions de ciutats intenacionals. Ha escrit per a diverses publicacions i va ser professora associada a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Té un Màster en Sociologia Urbana i és Llicenciada en Arts Visuals i Estudis Culturals. També posseeix un diploma de la Stanford Graduate School for Business, del Programa Ignite per a la Innovació Empresarial, 2017.

 

Federico Ruiz
5G National Observatory Program Manager

Federico Ruiz és el director de l’Observatori Nacional del 5G, entitat que té la missió de promoure el coneixement i la difusió d’aquesta tecnologia al llarg del territori nacional. Tenint en compte que Espanya és un dels països líders en aquest camp, presentarà els objectius tant de l’Observatori com, també, del Pla Nacional d’Implementació del 5G i els beneficis per a la ciutadania i el conjunt de l’economia espanyola i europea.

On

Movistar Centre - Barcelona
Carrer de Fontanella 2, Barcelona