Mobile Talks

Mobile Talks

Noves oportunitats del 5G

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Noves oportunitats del 5G

16 Gener 2020
11:00h-13:30hh
Sala de conferències d’ESIC Business & Marketing School.

Habilitador del desenvolupament de tecnologies com la intel·ligència artificial (IA) o la internet de les coses (IoT), el 5G permetrà l’aparició de nous serveis i solucions que beneficiaran l’economia i la societat en el seu conjunt.

Durant aquesta jornada, experts de la indústria i investigadors debatran sobre les oportunitats que presenta la xarxa 5G i construiran una visió del futur que els espera, a les nostres ciutats, el sector productiu i la societat.

>> REGISTRE <<

Speakers

Federico Ruiz
5G National Observatory Program Manager

Federico Ruiz és el director de l’Observatori Nacional del 5G, entitat que té la missió de promoure el coneixement i la difusió d’aquesta tecnologia al llarg del territori nacional. Tenint en compte que Espanya és un dels països líders en aquest camp, presentarà els objectius tant de l’Observatori com, també, del Pla Nacional d’Implementació del 5G i els beneficis per a la ciutadania i el conjunt de l’economia espanyola i europea.

Ignacio Berberana
Enginyer d’investigació sènior de 5TONIC Open 5G Lab (IMDEA Networks Institute)

Ignacio Berberana és enginyer d’investigació sènior d’IMDEA Networks. Col·labora en diversos esforços d’investigació a IMDEA Networks i contribueix com a expert al laboratori 5TONIC, on aporta habilitats de gestió de la innovació claus per promoure l’objectiu del laboratori de crear un entorn obert global per a la investigació i la innovació en tecnologies 5G.

Ignacio Berberana és enginyer superior de mines per la UPM. El 1988 es va incorporar a Telefónica I+D, on ha treballat en les àrees de comunicacions sense fil i per satèl·lit, inclosos diversos projectes europeus (CODIT, MONET, Rainbow, Artist4G, iJOIN, 5G NORMA i 5G-XHaul). Abans d’unir-se a IMDEA Networks, va ser responsable de la Unitat d’Innovació a la Direcció de Xarxes d’Accés Ràdio de l’oficina del director global de Tecnologia de Telefónica, que s’ocupa de l’evolució a llarg termini de l’accés mòbil, inclosos els sistemes 5G.

Berberana és un dels promotors del laboratori 5TONIC, que fou creat conjuntament per Telefónica i IMDEA Networks a finals del 2015.

Carlos Becker
Director del segment Corporate i Administracions Públiques de Vodafone España

Becker és enginyer de telecomunicacions per la UPM i MBA a l’EOI. Actualment ocupa el lloc de director del segment Corporate i Administracions Públiques de Vodafone España.

Anteriorment ha ocupat diversos llocs a Vodafone España, Vodafone Grupo i Banco Santander, dels quals destaquen:

Els últims anys, director de Cloud & Hosting per a Vodafone Grupo, desenvolupant el negoci al Regne Unit, Alemanya, Itàlia, així com VGE per als EUA, Sud-àfrica i Àsia.

Anteriorment va ocupar durant sis anys càrrecs com el de director de Productes i Solucions d’Empresa a Vodafone España i director d’Operacions de Vendes.

Al Grup Santander va desenvolupar durant cinc anys la seva primera etapa professional com a treballador fundador en el llançament d’OpenBank, com a primer projecte de Banca Online a Espanya.

Mercedes Fernández Gutiérrez
Gerent d’Innovació de Telefónica España

Mercedes Fernández, actualment gerent d’Innovació a Telefónica España, té una àmplia experiència en desenvolupament de serveis i projectes d’innovació. Enginyera de telecomunicacions per la UPM i MBA per la IE Business School, aposta per les tecnologies i capacitats de les xarxes per aplicar-les en casos d’ús. Experta en comunicacions mòbils, 3G, LTE i 5G, lidera un equip de desenvolupament de projectes d’innovació en els quals prioritza la col·laboració amb clients contribuint al lideratge tecnològic de Telefónica.

Manuel Lorenzo Hernández
Director de Tecnologia i Innovació d’Ericsson España

Manuel Lorenzo és enginyer tècnic de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid, amb especialització en telemàtica. Des de 1994 ha desenvolupat la seva carrera professional al grup Ericsson, en una varietat de funcions, camps de tecnologia i negoci. És autor de vuit patents i nombrosos articles, tant en el camp tècnic com en pràctiques de gestió de la innovació.

Des de 2006 és director de Tecnologia i Innovació d’Ericsson España, càrrec en què ha impulsat iniciatives d’innovació tecnològica i de model de negoci amb activitats que cobreixen tot l’espectre des de la investigació en col·laboració amb universitats, centres d’investigació i start-ups fins a la cooperació amb clients i partners per a la creació de mercat. El seu principal focus d’activitat actualment són les oportunitats d’innovació basada en ecosistema que sorgeixen en la intersecció de 5G amb la digitalització de múltiples sectors industrials.

Lorenzo també coordina la col·laboració en innovació d’Ericsson España amb l’ecosistema acadèmic nacional, codirigeix diverses càtedres i programes de postgraus universitaris, és impulsor del laboratori 5TONIC i membre del Technology Board de la 5GPPP IA, entre altres fòrums.

On

Sala de conferències d’ESIC Business & Marketing School.
Av. Valdenigrales s/n - 28223 Pozuelo de Alarcón - Madrid