Mobile Talks

Mobile Talks

Presentació de l’informe “Corporate Venturing: profitable growth through startups”

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Presentació de l’informe “Corporate Venturing: profitable growth through startups”

9 Febrer 2017
9:30 h - 11:30 h
Pier01 - Palau de Mar

Professionals i experts en tecnologia estan d’acord que la revolució tecnològica a la qual ens enfrontem està amb prou feines en la seva fase inicial. Aquest informe és el primer a ser publicat per mVenturesBcn, un programa de Mobile World Capital Barcelona, juntament amb IESE Business School. El seu objectiu és proporcionar un manual sobre emprenedoria corporativa que pugui ser útil per a la comunitat empresarial a nivell global.

Les empreses establertes s’han enfrontat a l’amenaça de quedar obsoletes en obrir la seva estratègia d’innovació a un major intercanvi amb l’ecosistema. Tractar d’entendre com cloud computing, big data, artificial intelligence, the Internet of Things or blockchain technology poden afectar a la forma en què fem negocis avui ha portat a la necessitat d’entendre com treballar amb solucions que provenen de startups basades en aquestes tecnologies.

 

Com ho defineixen els acadèmics, es tracta d’un model híbrid en el qual tant les startups com les grans corporacions són necessàries per trobar noves solucions als complexos problemes que enfrontem en els negocis i en la societat en general.

Per tant, aquest primer informe es publica com un full de ruta per a totes les empreses de tots els sectors que vulguin submergir-se al món de l’emprenedoria corporativa, tant per a aquells sense experiència prèvia com para aquells que ja han entrat en aquest camp.

Speakers

Adrià Batlle
Venture Builder Director a InnoCells

Adrià Batlle va exercir de director executiu de mVenturesBcn, “la unitat de negoci” de Mobile World Capital dedicada a les inversions. El projecte se centra en accelerar i invertir en startups i empreses de gran potencial tecnològic amb alt creixement europeu. mVenturesBcn també es dedica a incubar startups que neixen en centres d’investigació tecnològica. Prèviament, Adrià Batlle va ser el director executiu de 4 Years From Now, l’esdeveniment més gran pels emprenedors a nivell global que se celebra en el marc del Mobile World Congress i que va reunir a més de 15000 assistents en la seva última edició

Tot i que és llicenciat en Ciències de la computació, la seva carrera professional ha estat sempre relacionada amb estratègies de negoci i innovació per grans corporacions. Va començar la seva trajectòria com assistent de recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya, on va obtenir alguns crèdits per el seu PhD en Intel·ligència Artificial. També és professor de diversos Màsters en innovació de models de negoci i emprenedoria, i mentor de diverses startups del sector de la tecnologia digital.

Adrià Batlle treballa actualment com a Venture Builder Director a InnoCells

Julia Prats
Professor at IESE Business School - Bertran Foundation Chair of Entrepreneurship

 

Els principals interessos de la Prof. Prats són els processos d’emprenedoria i desenvolupament que inclouen la identificació, avaluació i implementació d’oportunitats, de qualsevol sector. La seva feina se centra en el desenvolupament d’estratègies i sistemes que ajudin a les corporacions a aconseguir els seus objectius amb un creixement sostenible. D’altra banda, també treballa en la identificació dels factors clau perquè grans corporacions del sector de serveis puguin construir i gestionar els seus recursos de manera eficient.

La Prof. Prats va ser nominada per Kuffman Emerging Scholar; per la seva vocació pel treball i per les seves publicacions en diaris i mitjans internacionals, dirigits tant a professionals com a la comunitat acadèmica. També ha estat autora de materials acadèmics i ha fet diverses contribucions en llibres de gran referència en l’àmbit de l’emprenedoria.

La Prof. Julia Prats imparteix cursos a l’IESE, d’emprenedoria, estratègies de creixement i una gran varietat de programes “MBA” i “International Executive Courses”. Esporàdicament, també imparteix classes a la Universitat “The Wharton Business School” (USA), “IPADE” (Mèxic), INALDE (Colòmbia), i en “The University Àsia Pacific” (Filipines), entre d’altres.

La Prof. Prats és consultora de diverses corporacions de serveis i firmes d’alt creixement a nivell europeu. També forma part de diverses organitzacions sense ànim de lucre.

  • – Doctorat en Administració i direcció d’empreses per Harvard University
  • – Màster en Administració i direcció d’empreses per IESE, Universitat de Navarresa
  • – Grau en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya
  • – Professora d’Emprenedoria a IESE Business School
  • – Responsable del Departament d’Emprenedoria a IESE Business School
  • – Cap d’Emprenedoria en la Fundació Bertrán
  • – Directora Acadèmica del Innovation and Entrepreneurship Centre

 

Xavier Servat
Director a Fluidra Accelera

Durant quatre anys, Xavier Servat ha estat al càrrec de posicions directives a Fluidra, la multinacional espanyola dedicada al desenvolupament d’aplicacions sostenibles per l’ús de l’aigua.

Des del 2014, Xavier Servat és el responsable de “Fluidra Accelera”, una de les acceleradores industrials d’Espanya, centrades en la tecnologia i l’aigua. La seva missió és doble: complementar la seva innovació interna buscant emprenedors que puguin liderar els projectes de R+D i com buscar inversors externs per finançar aquests projectes.

Ignasi Salvador
Director de Innovació a Celsa Group

Salvador és un emprenedor que va co-fundar Altac l’any 2003, una empresa especialitzada en noves tecnologies informàtiques aplicades al disseny i estudi de nous materials de construcció com les torres solars CSP o xemeneies.

Des de llavors, sempre ha estat en posicions d’alts càrrecs relacionats amb l’enginyeria en grans corporacions com per exemple: The Celsa Group”, una de les 4 empreses líder europees del mercat de la siderúrgia.

Des del maig del 2016, Salvador és director d’Innovació a Celsa Group. És el màxim responsable de “Ingenium”, un programa d’acceleració que tracta de conduir la transformació industrial del plom a través de la innovació en l’emmagatzematge d’energia, traçabilitat en la cadena de subministrament, el reciclatge de subproductes i l’“smart steel” (acer intel·ligent)

Salvador és graduat Enginyeria Civil per la Universitat Politècnica de Catalunya i té un MBA per IESE Business School.

Edouard Rozan
Managing Director a IDNEO Ventures

Actualment, Edouard Rozan, Director General de Idneo Ventures, el fons de capital risc de Ficosa. Té un perfil emprenedor, amb alta experiència en projectes relacionats amb startups tecnològiques.

Va participar en la creació de la nova companyia de Fractus S.A i Ficosa International, SA: Advanced Automotive Antennas, la creixent i rellevant startup tecnològica europea de la indústria de les telecomunicacions. Avui en dia, el principal negoci de Ficosa Advanced Communication, Wireless BCN and Social & Beyond in Wayra, i de Teraki in Hub: Raum, l’acceleradora alamana de la indústria de les telecomunicacions.

Col·labora i participa en acceleradores rellevants com Wayra (Telefonica), Startupbootcamp, BMW startup Garage, Airbus Bizlab, i Challenge Up (Cisco, Intel, Deutsche Telekom Programme.

Edouard té especial interès per el IoT (Internes de les coses), les tecnologies Wireless, el Big Data i la col·laboració amb models econòmics. La seva residència es troba entre Barcelona i Berlín.

Aleix Valls
CEO i Cofounder a LiquiD Flow to the Digital Age

Matemàtic, enginyer i doctorat en mecànica de fluids, Aleix Valls va iniciar la seva trajectòria professional en el camp de la investigació a l’International Center for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) de la Universitat Politècnica de Cataluña (UPC), tasca que va desenvolupar entre els anys 2000 y 2004. Durant aquesta etapa també va iniciar la seva vinculació amb Compass Ingeniería y Sistemas, on va exercir de project manager fins el 2006.

Entre 2006 i 2012, Valls va treballar per diverses empreses i projectes vinculats a la consultoria estratègica. El gener de 2006 es va incorporar com a associat senior a The NODE Company, empresa de serveis d’innovació. Entre 2008 i 2010, Valls va treballar a LOOP Consultancy, on, com a senior manager, es va responsabilitzar de l’oficina de Dubai i de la gestió del desenvolupament de negoci per tota la regió del nord d’Àfrica i Orient Mitjà. El juliol de 2010, Aleix Valls va passar a exercir de manager per la consultora Accenture, on va liderar projectes de consultoria estratègica en diversos sectors.

Núria Betriu
General Director of Industry and CEO at ACCIÓ

Nuria is an industrial engineer, specialized in chemistry. She also has a Master in Management of Business by Universitat Politècnica de Catalunya and the École Polytechnique in Paris.

He began his professional career in the pharmaceutical sector in areas of quality and R&D. After to this, she developed various management tasks in pharmaceutical, food and electronic sectors.

In 2007 she created a food engineering specialised in strategic advice in the areas of production, environment internationalization, quality and R+D, from whom she became a business partner and general director until 2013.

In June of 2013 she assumed the leadership of the programme “Catalunya Emprèn” with the aim of promoting and coordinating the Government’s entrepreneurship policy of the Government. On 2016 she was named General Director of Industry, a position that she combines with the role of CEO of ACCIÓ since October of 2014. Under his direction, ACCIÓ has driven the binomial innovation-internationalization as a strategy to reinforce the competitiveness of the company and has turned on the Catalonia brand Trade

On

Pier01 - Palau de Mar
Plaça de Pau Vila, 1, 08039 Barcelona

Col·laboradors