Mobile Talks

Mobile Talks

Tecnologia aplicada per a l’emprenedoria corporativa

Si us plau, ompli el següent formulari per sol·licitar una invitació a Mobile Talks. En els pròxims dies confirmarem la seva assistència. Gràcies

He llegit i accepto la Política de Protecció de Dades

* Camps obligatoris


Tecnologia aplicada per a l’emprenedoria corporativa

5 Juliol 2019
9:30 h - 11:30 h
ISDI - Madrid

La transferència de tecnologia és un dels indicadors més valuosos d’universitats, centres de recerca, startups i empreses. No només és important per al desenvolupament d’aquest ecosistema, també per a l’impuls del coneixement i la innovació. En una economia global, caracteritzada per l’augment de la competència i les activitats de producció mòbils i fragmentades geogràficament tal com assenyala l’OCDE, tecnologia i innovació són una font clau d’avantatge competitiu sostenible i un focus central de la política econòmica.

La tecnologia i la innovació són determinants per a la productivitat per càpita a llarg termini i el creixement dels ingressos. Perquè això funcioni, és imprescindible que universitats i centres tecnològics cooperin amb emprenedors i companyies que puguin explorar i explotar el que aquestes poden oferir. Al final, la transferència tecnològica és, si es vol, una forma d’externalitzar el cost de desenvolupament de tecnologies necessàries per al producte final.

En aquest procés, la comunicació de la ciència al negoci és clau per entendre la proposta de valor que suposa per a l’empresa, que ha d’incloure formes per monetitzar i mesurar el seu èxit.

En aquesta nova edició del Mòbils Talks a Madrid, coneixerem bones pràctiques de primera mà. Mitjançant el programa The Collider de Mobile World Capital parlarem dels reptes que afronta la transferència, dels incentius necessaris i de les polítiques associades.

Compararem també diferents models, d’Europa als Estats Units. Què els fa tan diferents? Quines característiques faciliten una major ràtio d’èxit aparent a l’altra banda de l’Atlàntic? Atenent al nombre de patents, la xifra relativa de les concedides en EUA en 2018 duplica de llarg l’europea, tot i que la diferència es redueix respecte a anys anteriors. Amb quina vara s’ha de mesurar la transferència de tecnologia? De tot això en parlarem en aquesta sessió, centrada en la realitat de la transferència tecnològica.

Speakers

Nacho de Pinedo
CEO i Co-Fundador d’ISDI

Nacho de Pinedo és CEO i cofundador d’ISDI. Sempre ha treballat a l’entorn del màrqueting i d’Internet. Va començar en una gran escola professional, el departament de Màrqueting de Procter & Gamble, per després ocupar-se de la direcció de Màrqueting, Clients i Estratègia a Canal+ i Digital+. És llicenciat en Empresarials i Econòmiques per ICADE i té un Curs Superior en Direcció Comercial i Màrqueting per IESE, i està cursant el doctorat en Màrqueting Digital per la Complutense. Ara compagina la direcció de l’ISDI amb altres activitats de Business Angel o de Divulgació de l’Ecosistema Digital.

Jordi Albó-Canals
Investigador associat la Fundació Sant Joan de Déu de Barcelona i de la Tufts University de Boston

Jordi Albo-Canals és doctorat en Enginyeria de Telecomunicacions de l’Escola d’Enginyeria de La Salle – Universitat Ramon Llull de Barcelona. Actualment, responsable científic de Lighthouse – DIG LLC i The Empowered Brain Institute a Cambridge, MA, (EUA). També coordina projectes de recerca aplicada en l’àrea de tecnologies de la salut a Sant Joan de Déu a Barcelona, a Tufts University (EUA) i, des de 2017, col·labora com a investigador afiliat al MIT Media Lab (EUA). El seu interès principal és com el disseny de les noves tecnologies com la computació en el núvol, la robòtica social i la intel·ligència artificial emocional poden millorar la qualitat de vida de les persones.

Cristina Bescos
Directora d’EIT Health Spain

Cristina Bescos és doctora en enginyeria de telecomunicacions, especialitat en biomedicina, recentment nomenada directora gerent de EIT Health Spain. Aporta una llarga trajectòria en recerca i gestió de grans equips internacionals en salut digital i transformació sanitària. Combina l’experiència, en quatre països europeus, en institucions de recerca pública i el sector privat, després del seu pas per l’Agència Espacial Europea, Hewlett Packard, Telefónica I+D i Philips. En aquesta última empresa ha estat directora de Programes Europeus en Salut Poblacional / Telehealth i Value Based Care.

Cristina Bescos ha ocupat, també, diversos càrrecs representatius a nivell europeu en organismes industrials, comitès de normalització, fòrums d’experts i projectes d’innovació en l’àrea de l’envelliment saludable i l’atenció integrada a la cronicitat.

Javier Herrera
Director de vendes a Tecnalia, Research & Innovation

Javier Herrera és enginyer de Telecomunicació per l’ETSI de la UPM, que treballa com a responsable comercial de la divisió TIC de Tecnologia per a la regió de Madrid. Casi 30 anys treballant en entorns d’I+D+i, des de desenvolupador de programari per al sector de les telecomunicacions, fins al mentor de noves empreses de base tecnològica de MadrI+D. En Tecnalia, desarrolla projectes per PYMES, start-ups, y NEBT.

També ha estat responsable de l’acció conjunta de Seguretat de Tecnologia i ha participat en una docència de projectes europeus d’investigació cooperativa de seguretat, innovació social i ciutats intel·ligents. En l’actualitat, promou desenvolupaments tecnològics ad-hoc de ciberseguritat, intel·ligència i interfícies digitals per a tota mena d’empreses.

Lynn Yap
Experta en Innovació i Estratègia de Marca

Lynn Yap és llicenciada en Dret per la Universitat de Nottingham, i MBA per The Wharton School de la Universitat de Pennsylvania (EUA). Porta més de 12 anys d’experiència en estratègia i innovació en companyies multinacionals a Estats Units i Europa. Compta amb experiència en l’anàlisi de dades i eines d’innovació i disseny, i en el lideratge de la marca de marketing.

Recentment, com a directora sènior d’Estratègia de Marca a Adidas (Alemanya) ha realitzat el desenvolupament de l’estratègia de marca (canal de distribució, barreja de màrqueting i preus) i, en particular, el desenvolupament de partnerships i negociació amb startups per traslladar les innovacions al mercat.

Joan Peset Iribarren
Cap del Departament R+D en COMSA Corporación

Joan Peset Iribarren és cap del Cap del Departament R+D+i en COMSA Corporación. És Enginyer de Camins, Canals i Ports, Estructures per la Universitat Politècnica de Catalunya. També ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu, Direcció d’Empreses de l’IESE Business School – Universitat de Navarra. La seva experiència en la companyia constructora COMSA s’inicia el 2005 fins a l’actualitat.

On

ISDI - Madrid
Calle de Viriato, 20. Madrid

Hi col·labora: